Pri lúpeží boli aj dvaja maloletí. Policajti chytili zlodeja zajacov

02.02.2010 Celý región

Pri lúpeží boli aj dvaja maloletí: Popradský policajný vyšetrovateľ vzniesol včera obvinenie zo zločinu lúpeže 29 ročnému mužovi z Huncoviec, okr. Kežmarok.
Obvinený muž sa v nedeľu 31.1.2010 stretol v pohostinstve na autobusovej stanici v Poprade s dvomi maloletým chlapcami. Jeden bol z Veľkej Lomnice (13r. ) a druhý z Huncoviec (12r. ). Tu si vytipovali 59 ročného Popradčana (s duševnou poruchou), ktorého sa rozhodli prepadnúť a okradnúť. Keď tento muž krátko pred 18:00 h odišiel z pohostinstva, všetci traja sa vybrali za ním, sledovali ho a počkali naňho pod parkoviskom jedného z obchodných domov medzi Wolkerovou a Drevárskou ulicou. Obaja maloletí zvalili poškodeného na zem do snehu a začali ho päsťami udierať do tváre a kopať do trupu. Zároveň mu aj prehľadávali oblečenie, načo k nim pristúpil aj obvinený, ktorý pod hrozbou zabitia pýtal od muža všetko čo má. Poškodený v obave o svoj život vybral z vrecka nohavíc mobilný telefón, ktorý mu obvinený zobral a následne aj s maloletými spolupáchateľmi odišiel. Fyzickým napadnutím neutrpel prepadnutý Popradčan zranenia, ktoré by si vyžadovali lekárske ošetrenie, krádežou telefónu mu však vznikla škoda 41. - € a poškodením oblečenia 60. - €. Popradskí policajti maloletých páchateľov vypátrali ešte v ten večer, avšak pre nedostatok veku nie sú trestne zodpovední a nieje možné ich trestne stíhať. Obvineného vypátrali a zadržali policajti na druhý deň, teda v pondelok, pričom bol umiestnený do cely policajného zaistenia. Po vznesení obvinenia spracoval vyšetrovateľ aj podnet na návrh na jeho vzatie do väzby.

Policajti chytili zlodeja zajacov:
Z prečinu porušovania domovej slobody obvinili včera policajti z Chminianskej Novej Vsi 16 ročného chlapca z Fričoviec, okr. Prešov.
Obvinený mladík preskočil v noci zo soboty na nedeľu oplotenie jedného z domov vo Fričovciach a prešiel k zajačníkom v zadnej časti domu. Následne otvoril zasúvaciu kovovú petlicu zámku na zajačníku, odkiaľ ukradol štyroch dospelých chovných zajacov / z toho 2 ks plemena Albín a 2 ks Český strakoš/. Majiteľovi vznikla škoda vo výške 70. - €.
 

Vyberte región